Tag: Shqip TV

kafeneja jone

Seriali Kafeneja Jonë do të rikthehet këtë vjeshtë në televizionet tona. Këtë për Showbizionline.net e ka konfirmuar Teuta Krasniqi.

Ajo ka dhënë edhe detajet e para në lidhje me këtë projekt. Skenarët janë përgatitur dhe xhirimet e para do të duhej të niseshin në muajin maj. Në vjeshtë do të duhej të ishin gati episodet e para, sipas Teuta Krasniqit. Por nuk është e sigurt se kush do të kthehet, sidomos kur dihet që Adem Mikullovci, Irena Cahani, e Naser Rafuna janë të angazhuar tek ‘Çka ka shpija?’.

Gjithashtu nuk dihet se në cilin kanal do të mund të kthehej seriali, edhe pse ka shanse shumë të mira që Tribuna Channel të jetë zot shtëpie i ri i Kafeneja Jonë.

Per me shume informata – http://www.showbizionline.net/2016/04/05/a-do-te-jene-pjese-e-kafeneja-jone-keta-aktore/

Read Full Article

Është mbyllur edicioni i tretë i zgjedhjes së më të mirëve në botën e televizioneve kosovare. Këtë vit në bashkëpunim me Maniakat.com, përzgjedhja e më të mirëve ka pasur një hapësirë më të re, por megjithatë rezultate kanë mbetur pak a shumë të ngjashme me vitin e kaluar.

KTV, Klan Kosova, dhe Digitalb kanë dominuar kategoritë e sondazhit që për dallim nga dy edicionet e para që kishin përfshirë vitin kalendarik 2012 dhe 2013, ky sondazh ka përfshirë sezonin televiziv 2014-2015 për tu përshtatur më mirë me programet dhe ndryshimet eventuale të verës.

Klan Kosova është gjetur si kanali më i mirë kosovar me 47% të votave, para KTV me 36.7%. RTK ka pasur 9%, derisa RTV21 4%.

Rreth 70% mendojnë që Top Channel është kanali më i mirë nga Shqipëria, derisa 91% mendojnë që Alsat-M është më i miri kanal shqiptar në Maqedoni.

Digitalb ka qenë më i miri tek kanalet filmike, sportive, kanalet e fëmijëve dhe kanali më i mirë lifestyle me T.

Kanalet e Fox International Channels kanë qenë më të mirat në dokumentarë me NatGeo/NGWild dhe seriale me tri kanalet Fox. RTL-i gjerman ka qenë kanali më i mirë i huaj.

Tek kategoritë e programeve, betejë e një vote ka qenë ndërmjet Cka ka Shpija dhe O Sa Mirë. Në fund, kjo e dyta, ndoshta për shkak të përvojës arriti të jetë më e mira me 47.1% para 46.5% për projektin e fundit të Naser Rafunës që ka arritur një shikueshmëri të madhe për një kohë kaq të shkurtër. Dekalogu Kuqezi renditet i treti me 3.2%, 1.1% për Stinë Dashurie, dhe askush nuk është interesuar të votoj për LabyrinthX.

RubikonKTV, Interaktiv, dhe Te Linda i sjellin disa tituj Kohavisionit, derisa Ora 7, Ora e Pasdites, Prive bëjnë të njëjtën për Klan Kosova. Të vetmet tituj të shpërblyer me vota nga kanali RTK janë Kuizi 1,2,3 fillo, Vikendi, dhe Telekino.

Në sondazhin e realizuar online kanë qenë pjesëmarrës 74% meshkuj e 26% femra, 64% të moshës 19-29 vjeç, dhe 44% nga regjioni i Prishtinës, ndjekur nga Gjilani me 16%, dhe Ferizaji me 11%. Diaspora ka kontribuar me 5%. Kanë qenë 210 respodentë me 4784 vota në total nëpër të gjitha kategoritë.

 

Më të mirët sipas kategorive

Kanalet

Kanali më i mirë kosovar – Klan Kosova

Kanali më i mirë shqiptar – Top Channel

Kanali më i mirë shqiptar në Maqedoni – Alsat M

Kanalet më të mira filmike – Digitalb Filmat

Kanalet më të mira dokumentare – National Geographic/NG Wild

Kanalet më të mira sportive – SuperSport Kosova

Kanali më i mirë kulturor/lifestyle – T Digitalb

Kanali më i mirë muzikor – My Music

Kanalet më të mira për fëmijë – Bang Bang/Cufo TV/ Junior TV

Kanali më i mirë informativ – Top News

Kanali më i mirë argëtues/seriale – Fox/Fox Life/Fox Crime

Kanali më i mirë i huaj – RTL Deutschland

 

Programet

Seriali më i mirë vendor – O sa mirë (Digitalb)

Programë më i mirë debutues-politik – Rubikon (KTV)

Edicioni më i mirë i lajmeve – Interaktiv (KTV)

Programi më i mirë kultutor/lifestyle – Prive (Klan Kosova)

Talk Show më i mirë i pasdites – Ora e Pasdites (Klan Kosova)

Programi më i mirë i mëngjesit – Ora 7 (Klan Kosova)

Talk Show më i mirë argëtues – Oxygen (KTV)

Programi më i mirë i sportit – Sporti Total (KTV)

Programi më i mirë për fëmijë – Kuizi 1,2,3 Fillo (RTK)

Programi më i mirë muzikor – Top Koha Music (KTV)

Programi më i mirë ekonomik – Ekonomia me Erëzen (Klan Kosova)

Programi më i mirë i kuzhinës – Te Linda (KTV)

Programi më i mirë për filmin – Telekino (RTK)

Programi më i mirë argëtues – Vikendi (RTK)

Read Full Article

Është radha për shpërblimet e treta të televizionit Telekomanda Awards.

Për dallim nga dy edicionet e kaluara, kësaj radhe për shkak të përshtatjes më të mirë me përfundimin e sezonit televiziv sondazhi është shtyrë për fund të sezonit, më saktë tani në maj.

Gjithashtu, ky sondazh do të organizohet në bashkëpunim me grupin e Maniakave në Facebook. Në sondazh do të kontribuojnë edhe anëtarët e grupit TVMA (TV Maniakat – grup i njohësve të përzgjedhur të televizionit tek Maniakat).

Janë kategoria e kanaleve dhe ajo e programeve më të mira në kanalet e pranishme në Kosovë.

Sondazhi është i hapur deri më datë 20 maj 2015, derisa mund ta plotësoni në uebfaqen tonë direkt, apo edhe duke vizituar bit.ly/TVSondazhi2015

Read Full Article

2013-06_plagiatsbalkans_fr3-info2008Një bllog francez në një shkrim ekskluziv sjell me fakte plagjiaturën që televizionet tona po e shfaqin me ‘kreativitetin’ e tyre.

Shkrimi nis me ‘loja e shtatë gabimeve’…. duke vazhduar me “Shqipëria dhe Kosova nuk janë as 1500 km larg Francës, apo më pak se 4 orë me avion, por televizionet atje nuk do të ju lejojnë të mërziteni për atdheun,” shkruan në bllogun në fjalë.

Shkrimi citon forumet e këtij bllogu që dëshmon se kanalet shqipe si Klan Kosova, Vizion Plus, ABC News dhe kanalet tjera nuk hezitojnë për të gjetur inspirim në kanalet franceze, në veçanti ato të France Televisions.

Shembulli kryesor është ngjashmëria e edicionit kryesor të lajmeve në France 3 me Klan Kosova. Ngjashmëri ka edhe ndërmjet introve të France 2 dhe atyre të Klan Kosova, e ngjashëm si kanali turk, Powerturk, edhe Vizion Plus duket se ka kopjuar në masë të madhe kanalin privat francez M6.

Video montazhi i bllogut hedh në pah ngjashmëritë e produkteve të kanaleve shqipe me kanalet franceze si TF1, Canal+, France 5, M6, W9, LCI, RTL9 etj. /Telekomanda/

2013-06_plagiatsbalkans_frise 2013-06_plagiatsbalkans_fr2-autopromo2011

Read Full Article