Plagjiatura televizive

2013-06_plagiatsbalkans_fr3-info2008Një bllog francez në një shkrim ekskluziv sjell me fakte plagjiaturën që televizionet tona po e shfaqin me ‘kreativitetin’ e tyre.

Shkrimi nis me ‘loja e shtatë gabimeve’…. duke vazhduar me “Shqipëria dhe Kosova nuk janë as 1500 km larg Francës, apo më pak se 4 orë me avion, por televizionet atje nuk do të ju lejojnë të mërziteni për atdheun,” shkruan në bllogun në fjalë.

Shkrimi citon forumet e këtij bllogu që dëshmon se kanalet shqipe si Klan Kosova, Vizion Plus, ABC News dhe kanalet tjera nuk hezitojnë për të gjetur inspirim në kanalet franceze, në veçanti ato të France Televisions.

Shembulli kryesor është ngjashmëria e edicionit kryesor të lajmeve në France 3 me Klan Kosova. Ngjashmëri ka edhe ndërmjet introve të France 2 dhe atyre të Klan Kosova, e ngjashëm si kanali turk, Powerturk, edhe Vizion Plus duket se ka kopjuar në masë të madhe kanalin privat francez M6.

Video montazhi i bllogut hedh në pah ngjashmëritë e produkteve të kanaleve shqipe me kanalet franceze si TF1, Canal+, France 5, M6, W9, LCI, RTL9 etj. /Telekomanda/

2013-06_plagiatsbalkans_frise 2013-06_plagiatsbalkans_fr2-autopromo2011

Mund të ju interesoj edhe...