Përfundon transmetimi analog në Britani të Madhe

Edhe pse është njëra ndër vendet e para që ka filluar transmetimin digjital tokësor, vetëm pas afër 14 viteve Britania e Madhe ka fikur në total sinjal analog.

Kanë qenë kanalet BBC Choice dhe BBC Knowledge që kanë filluar të transmetojnë me 15 nëntor 1998 nga pjesa jugore e Londrës, Crystal Palace të cilat kishin nisur epokën e transmetimeve digjitale në Ishull. Janë investuar plotë 630 milionë funte për të përmbyllur transmetimet analoge që kanë zgjatur më shumë se 70 vite.

Dame Mary Peters, fituese e medaljes së artë olimpike më 1972 ka fikur sinjalin e fundit nga pika Divis.

Digjitalizimi është realizuar nga Digital UK dhe Arqiva të cilat kanë ndërtuar më shumë se 1100 shpërndarës digjital.

Mund të ju interesoj edhe...