Mbyllet kanali publik grek ERT

ertQeveria greke në tentim për të shkurtuar harxhimet publike mbrëmë ka mbyllur televizionin publik ERT.

Zëdhënësi i qeverisë greke, Simos Kedikoglou njoftoi që mbyllja e tri kanaleve televizive vjen si rezultat i jotransparencës dhe të hyrave të pabesueshme. Sipas tij, ERT harxhon tre herë më shumë para se kanalet tjera, ka trefishin e punëtorëve, produksione të shtrenjta të jashtme dhe numër shumë të vogël të shikuesve.

Që nga mesnata Greqisë i shtohen edhe 2656 të papunësuar të cilët do të marrin para edhe për njohë dhe do të mund të konkurrojnë në organizatat tjera. Gjithashtu grekët nuk do të paguajnë taksën e transmetuesit publik me faturat e energjisë elektrike, taksë që ishte në lartësi prej 4.30 euro.

Kedikoglou deklaroi që ERT do të kthehet në transmetim, por në një kohë tjetër dhe me më pak punëtor.

ERT ka nisur punën në vitin 1938 me anë të radios, derisa transmetimet testuese televizive nisën me 1965. /Telekomanda/

Mund të ju interesoj edhe...