Lindja e Evropës në National Geographic

Evropa është një vend jashtëzakonisht i ndryshueshëm. Nis nga veriu i ngrirë i Arktikut deri tek brigjet e Afrikës. Ka pasur ndeshje me kontinente, erupsione të vullkaneve, kohë të akullnajave e edhe goditje të mëdha të asteroideve. Kjo seri prej tri pjesësh hulumton të kaluarën dhe të tashmen gjeologjike të tokës.

Duke filluar nga ora 21, të dielën me 3 qershor 2012, dokumentari Lindja e Evropës (Birth of Europe) përcjell historinë gjeologjike të Evropës.

Tri pjesët e dokumentarit janë: Uji, Përplasja dhe Zjarri që do të transmetohen me të dielave me 3, 10 dhe 17 qershor 2012, në ora 21:00 në kanalin National Geographic Channel.

Mund të ju interesoj edhe...