Ari i Jukonit

ari i JukonitTitulli origjinal: Yukon Gold

Formati: Reality, Dokumentar

Kompania prodhuese: Paperny Entertainment

Kanali origjinal: History Television

Kohëzgjatja origjinale: 13 mars 2013 – vazhdon

Numri i episodeve: 3 sezone, 30 episode

 

Është një punë që pak veta e dëshirojnë – 18 orë punë ditore, ambiente të pafalshme, probleme mekanike. Të gjithë këto rreziqe dhe ndonjëherë pa shpërblim. Ky është misioni modern për ëndrrën e madhe – të gjesh arin.

Ky dokumentar ndjek katër kampe familjare minierash të cilat rrezikojnë gjithçka për të gjetur arin.

 

Episodet

Sezoni 1 (2013)

Ep. 1 – Vë pritë ose vdis

Ep. 2 – Pa vdekje, pa gajle

Ep. 3 – Mallkimi i përroit të drerit

Ep. 4 – Zjarr ari

Ep. 5 – Netët e ditëve të lodhshme

Ep. 6 – Kurrë mos thuaj “vdiqa”

Ep. 7 – Ik kah ngushtica

Ep. 8 – Basti dimëror

Ep. 9 – Qëndresa e fundit

Ep.10 – Ngrihem

Sezoni 2 (2014)

Ep. 1 – Pas tetë topave

Ep. 2 – Për një peni, për një funtë

Ep. 3 – E jona për ta marr

Ep. 4 – Çka nuk të vret

Ep. 5 – Mëso kur ti kapësh

Ep. 6 – Ndërmjet gurit dhe një vendi të ngurtë

Ep. 7 – Krejt ato xixëllima nuk janë ar

Ep. 8 – Në garë për ta fituar

Ep. 9 – Mëso kur ti lëshosh

Ep.10 – Mëso kur të ikësh

Sezoni 3 (2015)

Ep. 1 – Fillim i freskët

Ep. 2 – Ndryshues loje

Ep. 3 – Kohë kërcitjesh

Ep. 4 – Nën presion

Ep. 5 – Ndërhyrje hyjnore

Ep. 6 – Krizë financiare

Ep. 7 – Këngë themeli

Ep. 8 – Qejf zhgënjimi

Ep. 9 – Drejt fundit

Ep.10 – Shtytja finale